duminică, 15 martie 2015

Primăvara-Zîna Frumuseții!


 Primăvara, fiica cea mai tînăra a bătrînului an, cea aducătoare de bucurie și voie bună a sosit și la noi cu alaiul ei de flori, lumină și culoare.

 Totul e învăluit în mantia de lumină a soarelui, care mîngăie blînd pămîntul și toate vietățile. Bolta albastră se oglindește în apele limpezi ale rîurilor. Zilele sînt mai blînde și mai lungi, iar nopțile mai scurte.

 Primăvara a așternut peste tot un covor multicolor. Cîmpurile și dealurile au înverzit, iar livezile se pregătesc să dea în floare. În păduri,mușchiul copacilor e moale ca o pernă de puf, iar brazii care abia și-au lepădat mantia de nea privesc mîndri către soare. În desișuri a albit floarea ghiocelului și un parfum ușor de toporași se răspîndește la adierea vîntului din amurg.
 

  Primăvara a trezit lunca la viață .Fluturii zburdă , albinele harnice își încep dulcele zumzet prin flori.Gîndăceii și cărăbușii dorm la soare ,dezghețîndu-și aripioarele și piciorușele.Păsările călătoare par niște văslași pe marea cerului albastru.Rîndunica cea veselă,turturica,graurul, ciripesc în deschiderea marelui concert al primăverii.

  Și oamenii se bucură de această renaștere a naturii.Ogoarele răsună de duduitul tractoarelor și zumzetul hărniciei.În livezi oamenii curăta pomii,iar în grădini sapă pămîntul să pună răsaduri.


  Cu mantia plină de lumină ,primăvara împarte din pocalul ei tinerețe,voioșie și culoare.Să ne bucurăm toți de acest minunat mărțișor primit în dar de la blînda primăvara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu