luni, 23 martie 2015

Părinții-Comoara Noastră!

          ,,Întîi și-ntîi despre părinte
           Semănător de obiceiuri sfinte...''

  Părinții sînt ființele care de mici ne-au învățat să facem primul pas,să rostim primele cuvinte,ne-au pornit pe cel mai frumos și mai corect drum al vieții.Ei au fost mereu alături de noi,fiind mici, au vegheat la căpătîiul nostru,crescînd, ne oferă cele mai frumoase povețe.Sînt cei care mereu vor arde ca niște făclii lîngă nădejdiile și lîngă luptele noastre...
  Părinții au fost primii noștri învățători,primii noștri prieteni,sînt îngerii noștri păzitori,iubiți și binecuvîntați,care se bucură pentru toate bucuriile noastre,suferă pentru toate suferințele noastre,care învață,se trudesc și plîng împreună cu noi,mîngîindu-ne cu o mîină fruntea și cu cealaltă arătîndu-ne cerul.
  În ochii părinților mereu vom rămîne copii,chiar și atunci cînd vom avea și noi copii...Nimeni și nimic n-o să-i poată înlocui vriodată,fiindcă ei sînt unici prin felul lor de a fi.
  Dragostea și căldura ce o poartă ei în suflet pentru noi,va fi întotdeauna steaua care va însenina nopțile întunecate și drumul pe care vom fi duși de soartă;soarele care ne va încălzi inimile în cele mai reci zile;vîntul care va alunga toți norii grei din viața noastră;ploaia care ne va scălda sufletele de cele mai mari suferințe...
 Ei sînt pentru noi icoana sfîntă la care ar trebui să ne închinăm mereu,să le fim recunoscători pentru toate bunurile ce ne le oferă zi de zi.
     Nu-i nimic pe-acest pămînt,mai aproape și mai sfînt,ca părinții...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu