sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Comunicarea umană-o necesitate de a fi!

,,Cuvintele sînt cele mai puternice droguri folosite de omenire''.
Comunicarea a devenit în prezent o componentă majoră a tuturor domeniilor de cunoaștere,aceasta datorită creșterii considerabile a rolului informației în societatea contemporană.
  În nici una din situațiile din viața noastră,nu ne putem descurca fără comunicare:e vorba de dobîndirea unor experiențe comune sau transmiterea unor informații culturale ș.a.
  Comunicarea semnifică mult mai mult decît schimbul și răspîndirea de informații.
Ea creează și menține societatea.De exemplu,într-o relație de prietenie sau iubire este extrem de importantă comunicarea.Puțini dintre noi știm să gestionăm eficient un conflict și să uzăm de comunicare,astfel încît lucrurile să  nu ia o cale greșită.Arta de a vorbi nu este un proces natural ori o abilitate cu care ne naștem.Noi învățăm să comunicăm,de aceea trebuie să studiem ce învățăm ca să folosim cunoștințele noastre mai eficient.
  Orice comunicare implică creație și schimb de înțelesuri.Aceste înțelesuri sînt reprezentate prin ''semne'' și ''coduri''.
Oamenii au o adevărată nevoie să ''citească'' înțelesul tuturor acțiunilor umane.
  Observarea și înțelegerea acestui proces poate să ne facă să fim mai conștienți referitor la ce se întîmplă cînd comunicăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu