vineri, 15 mai 2015

Rinichii și Simptomele Bolilor Renale-Biologie

Rinichii sunt adevărate filtre pentru toxine ale organismului. Dacă ai probleme sau o boală de rinichi, aceştia încep să dea semnale de alarmă, pe care e bine să le iei în serios. Vezi cum ştii dacă ai rinichii bolnavi şi care sunt simptomele bolilor renale.
 Urina
Rinichii tăi produc urină, deci atunci când rinichii se îmbolnăvesc, simptomele încep chiar de acolo.
Mergi la doctor de urgenţă dacă: urina ta face spumă, conţine sânge, sau are o culoare neobişnuită. Dacă urinezi mult mai des decât înainte, mult mai rar, sau dacă observi o modificare a cantităţii de urină produsă.

Inflamaţie

Dacă rinichii nu mai funcţionează, corpul tău nu elimină excesul de lichide, care se acumulează în partea de jos a corpului. Mergi imediat la doctor dacă observi că ţi s-au umflat picioarele, gleznele, faţa, mâinile sau alte părţi ale corpului.

Oboseală

Starea de oboseală asociată bolilor de rinichi se datorează producţiei reduse de hormon numit eritropietină. Acest hormon este de obicei produs de rinichi şi comandă corpului să producă celule roşii de sânge, care duc oxigenul la celule. Dacă acest proces este diminuat, corpul tău nu se mai oxigenează cum trebuie şi te simţi obosit mereu.

Gust metalic

Dacă rinichii tăi nu mai funcţionează corect, toxinele din corp rămân în organism şi asta cauzează respiraţie urât mirositoare, de amoniac, un gust metalic în gură şi nu numai. Vei observa că nu mai consumi carne, care îţi provoacă greaţă şi începi să slăbeşti serios din cauza lipsei de poftă de mâncare în general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu